ГРИЖИМ ЛИ СЕ ЗА СЪРЦЕТО СИ?

Развитието на света и подобряването на качеството на  живота, в някои аспекти, може да крие и своите недостатъци. Така например в по-развитите държави, където  населението води по-охолен начин на живот, се наблюдава  тенденция на увеличаване на хората със сърдечни проблеми. Неправилният начин на живот, храната и въздухът са основните фактори, водещи до сърдечни заболявания.

Сърдечносъдовите заболявания зачестяват с напредването на възрастта, но те могат да бъдат провокирани още от младини, когато  са се зародили поради начинът ни на живот. Тези проблеми могат да се предават и по наследство, което прави предотвратяването им по-трудно постижимо. Затова при подобни случаи е препоръчително по-често да посещаваме лекар, особено ако има човек от семейството ни с подобни заболявания.

Мазнините и холестеролът  полепват по стените на кръвоносните съдове под формата на плака, което кара кръвотока да  намалее, а в редица случаи  води и  до инфаркт.

 

Как да се грижим за сърцето?

Много  хора мислят, че е късно да се прави профилактика ако вече страдат от някакво сърдечно заболяване. Но истината е, че чрез нея се понижава риска от повторен инфаркт или задълбочаване на проблема, който имат.

Често промяната на храненето може да е трудно и неприятно, но то може да е жизнено важно.

Високите нива на мазнините в кръвта са фактор,  който също влияе на сърцето. Холестеролът, който заема важно място във физиологичните ни процеси, се произвежда в черния дроб. Когато имаме високи негови нива трябва да ограничим   допълнителното му набавяне от храни под формата на животински мазнини. Затова приема на каквито и да било мазнини и продукти, богати на холестерол – тлъсти меса, яйца, морски храни, черен дроб и други, е добре да бъде сведен до минимум. 

За сметка на тези мазнини, трябва да се увеличат растителните масла като зехтина, да се ядат колкото се може повече плодове и зеленчуци, които са богати на фибри. Овесените ядки и пълнозърнестия хляб също са добър избор. Тези промени в диетата могат да доведат и до намаляване на излишното тегло, което от своя страна е препоръчително при сърдечни проблеми.

Стресът и тютюнопушенето също са рискови фактори за появата на инфаркт. Но пък отдавна вече имаме доказателства, че приемът на  алкохол в умерени количества има благотворен ефект за сърцето. Нормата е 50 мл твърд алкохол на ден или 300 мл вино или бира. Но това не важи разбира се за по-сериозните случаи.

Сърцето е жизненоважен орган и трябва да уважаваме неговото натоварване още от по-младите си години, ако искаме да ни служи вярно и дълго.

Биодоктор препоръчва приемането на хранителните добавки препоръчва приемането на хранителните добавки „КАРДИО и „ХИПЕРТОНО“ от серията Биодоктор-ПРО. Безплатна телефонна консултация можете да получите на  телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“. Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

За контакти с медицински център „БИОДОКТОР“ :  

02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555. На същите телефони можете да разчитате и на лекарски консултации относно конкретни случаи на пациенти.

Author Info

admin

Show Buttons
Hide Buttons
Моля почкайте...

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ако желаете да получавате информация за промоции, последни новости и съвети в природонаучната медицина можете да оставите Вашия имейл за връзка.