ТЕЛ.: 0 2 / 9 5 0 7 7 7 7 biodoctor@abv.bg

Захарта образува плака в мозъка, повишавайки шансовете за Алцхаймер

Ако Ви се прииска нещо сладко, по-добре хапнете една ябълка, отколкото шоколадов или друг захарен сладкиш. Учени наскоро откриха връзката между високите нива на глюкозата в мозъка и симптомите на загуба на паметта, което може да доведе до болестта на Алцхаймер.

Мозъкът разгражда глюкозата, захарта в базисната си форма, което осигурява енергия за функционирането на мозъчната дейност. Обаче хората, чийто мозък по-трудно разгражда глюкоза, показват повече признаци на плака и уплътнения в мозъка, което е показател за болестта на Алцхаймер.

Според учените изследването е доказало значителна връзка между високите нива на глюкозата в мозъка и симптомите на болестта на Алцхаймер. Хората, чийто мозък по-неефективно разгражда глюкозата, показват по-лоши външни симптоми на деменция, като загуба на памет, която често се свързва с болестта на Алцхаймер. Тъй като изследването все още е в начални етапи, остава да се разбере защо неспособността на мозъка лесно да разгражда глюкоза води до плаки и уплътнения.

Д-р Мадхав Тамбисети от Националния институт по стареене в САЩ е изследвал мозъчни тъкани от аутопсии, събрани в Балтиморско  изследване за стареенето. Изследването е част от изследователски проект, в който се разглежда здравното състояние на хора в продължение на няколко десетилетия. Заедно с колегите си, Тамбисети изучава областите на мозъка, които са уязвими към плаки и уплътнени участъци, като фронталната и темпоралната кора, необходими за паметта и езика.

Изследователите също така наблюдават областите на мозъка, които могат да устоят на тези признаци, като малкия мозък, който е отговорен за движението, координацията и мускулната активност. Учените са установили, че индивидите с по-тежки състояния на Алцхаймер имат по-големи проблеми с глюкозата или с разграждането й, което е необходимо за производството на енергия.

Както по-ниските, така и по-високите нива на глюкозата в мозъка са свързани с по-тежки плаки и уплътнения в мозъците на хората с болестта на Алцхаймер.

 

Ричард Дж. Ходс, директор на Националния институт по стареене в САЩ, споделя, че изследователите вече са обмислили възможната връзка между начина, по който мозъкът обработва глюкозата и болестта на Алцхаймер. Той добавя: „Изследвания като това включват  нови начини на мислене за това как да се проучат тези връзки в засилващото се търсене на по-добри и по-ефективни начини за лечение или предотвратяване на болестта на Алцхаймер“.

Д-р Клеър Уолтън, ръководител на изследването в  „Алцхаймер обществото“, казва: „Връзката между това колко добре мозъкът използва глюкоза и болестта на Алцхаймер не е нова – всъщност използваме мозъчни сканирания, показващи промени в употребата на глюкоза,  за да изследваме  болестта  повече от 30 години. Това, което не е ясно обаче е дали промените в обработката на глюкозата в мозъка при пациенти с Алцхаймер или деменция, наблюдавани по време на проучването,  играе роля при възникването или влошаването на болестта, или обратното –  промените са само страничен ефект от увреждането, което вече се е появило в мозъчните клетки? Този отговор все още не е ясен.

Уолтън вярва, че революционните изследвания изучават метаболизма на глюкозата по един уникален начин, като изследват мозъчната тъкан на хора, които вече са починали, и това показва „промени в пътищата, които транспортират и използват глюкоза в мозъчните клетки“, което се случва когато Алцхаймер напредва.

Едно е сигурно- високите нива на захар водят до проблеми с паметта, появата на диабет и рак, който вирее в среда, висока на глюкоза.

Освен намаляването на количеството сладки храни в диетата си, ето и някои допълнителни съвета за това как да намалим нивата на захар в кръвта и да стимулираме паметта:

  • Упражнения – важно е да се движим ежедневно. По-добре да се качим по стълбите, вместо да използваме асансьора, или можем да направим няколко клякания докато гледаме телевизия. Движението стимулира и мозъчната дейност.

  • Пиене на повече вода – когато пием по-редовно вода това създава усещането за частично отстраняване на глада. По-разумно е да изберем една бутилка вода вместо безалкохолно или други захарни напитки.
  • Достатъчно време за сън – когато заспиваме късно, кръвната захар се увеличава. Добре е да си преценяваме времето така, че да имаме най-малко осем часа за сън всяка нощ. А ако държим електрониката извън спалнята си, няма да се изкушаваме да стоим будни до късно.

 

Следвайки тези съвети, човек може да постигне положителен ефект и да успее да намали поне донякъде опасността от натрупване на плаки в мозъка.

 

Но освен  това, има и още един особено подходящ и далеч по-сигурен начин за подпомагане и стимулиране на мозъчната дейност при положение, че захарта вече е висока и нейните нива няма как да бъдат намалени от промяната на диетата, или пък болест като рак или Алцхаймер вече са налице.

Препаратът CELLFOOD® от кислородната серия на CELLFOOD®, осигурява мощен поток от био-активен кислород и то директно в клетката.

Кислородът във въздуха намалява сериозно поради нарастващото замърсяване и изсичането на горите. Мозъкът се нуждае от кислород , за да функционира, а този продукт му дава точно това. Не случайно едни от симптомите на кислороден дефицит са именно проблемите с паметта. Продуктът не води  до пристрастяване, веществата в него са абсолютно нетоксични.

А в комбинация с биопродукта „ГИНКО“ от „БИОДОКТОР- серия ПРО ефекта върху мозъка и неговата дейност ще бъде още по-голям, защото тази хранителна добавка благоприятства мозъчните функции, паметта, централното, но и периферното кръвооросяване и др.

 Много добър ефект има и „НЕВРО“ – една перфектно подбрана  и създадена в процеса на дългогодишна работа с пациенти комбинация от ефикасни български билки.

ДИАБЕТО“ – с благоприятен ефект върху задстомашната жлеза (панкреас)

Повече информация за КОМПЛЕКСНОТО ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ с Биопродукти и Кислородната серия CELLFOOD® можете да получите на www.biodoctor.org или да се възползвате от безплатна телефонна консултация на телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“ по-долу. Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

Тел.: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

 

Author Info

admin

Show Buttons
Hide Buttons
Моля почкайте...

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ако желаете да получавате информация за промоции, последни новости и съвети в природонаучната медицина можете да оставите Вашия имейл за връзка.