Новини

Изследване обяснява връзката между чeрвата и депресия, тревожност и дори аутизъм.

Ново проучване установи, че здравите черва могат да намалят ефекта от травмата, водещ в по-късен етап до депресия и тревожност.

Тревожността и депресията често се смятат за мозъчни  заболявания, но нови изследвания установяват, че те действително могат да произлязат от червата. Изследването дори проучва ролята на лошото здравословно състояние на червата в развитието на аутизма – гореща тема в областта както на традиционното, така и на алтернативното здраве. 

Ненормално високото съдържание дори на „добри“ бактерии в червата или прекалено много „лоши“ бактерии, може да играе важна роля в емоционалното и психическото здраве на човека. Чревните бактерии изпълняват жизненоважна роля в поддържането на тялото, включително в борбата с инфекциите и извличането на енергия от хранителния прием. Следователно, разстройването на средата, в която живеят добрите бактерии или  промяната на съотношението между „добрите“ и „лошите“ бактерии  може да доведе до инфекция и заболяване.

Като се има предвид основната роля на чревната бактерия при извършването на много от най-важните задачи на тялото, наистина не е изненадващо, че здравето на червата също играе роля в развитието на депресия, тревожност и дори аутизъм.

По време на проучване лабораторни мишки получават антибиотици, които разрушават нормалните бактерии в червата. В резултат на това се наблюдава увеличение на мозъчния невротрофичен фактор при мишките, който е свързан с депресия и тревожност. Когато антибиотиците се прекратяват, бактериите в червата се нормализират и то заедно с мозъчната функция на мишките.

Много хора приемат антибиотици не само от храната си, но и от различни други химикали и вещества, които променят чревната флора и вредят на функцията на червата. Разликата между мишките и повечето хора е, че тези мишки са били изложени само на антибиотици, под формата на хапчета.

Премил Берчик, асистент по медицина, казва, че проучването подчертава възможността за използване на пробиотици за подпомагане на борбата срещу депресията и тревожността. Пробиотиците могат да помогнат за подобряване на съотношението между „добри“ и „лоши“ бактерии в червата, което води до подобряване на цялостното им здраве.

Червата ни са под постоянна атака от пестициди и консерванти. Затова е изключително важно да  поддържаме чревната си флора и да се лекуваме навреме от чревни заболявания, за да не умират тези така важни за нас бактерии, които ни предпазват от наистина голям брой по-сериозни проблеми.

 

НO КАК ДА СЪХРАНИМ ЧЕРВАТА СИ ЗДРАВИ?

КАК ДА ПРЕДПАЗИМ ПОЛЕЗНИТЕ ЧРЕВНИ БАКТЕРИИ ОТ УНИЩОЖЕНИЕ?

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ВЕЧЕ ВЪЗНИКНАЛА ДЕПРЕСИЯ ИЛИ ТРЕВОЖНОСТ?

БИОДОКТОР има решение на всички тези проблеми:

Серията натурални здравни продукти БИОДОКТОР – серия ПРО и в частност препаратите КОЛИТО, ГАСТРО и ТРАКТОЛАКС  имат благоприятен ефект върху чревната флора. Те са изключително качествени и ефективни, създадени под формата на билков екстракт. В тях в максимална степен са запазени полезните качества на билките, тъй като не се подлагат на термична обработка. При производството им се използват 100% качествени български и билки, добити в екологично чисти райони.

Те действат с максимална ефективност, защото се приемат под формата на предварително извлечен екстракт!(Усвояването на екстракта е 70% за разлика от далеч по-ниското усвояване на таблетъчна форма – 20%)

  • КОЛИТО – стимулира нормалното функциониране на червата.
  • ГАСТРО – благоприятен ефект при стомашни проблеми.
  • ТРАКТОЛАКС – благоприятства за добър метаболизъм и правилна обмяна на веществата.

А когато вече имате развита депресия или други психически проблеми CELLFOOD®  Samе наистина перфектното средство на избор. Голяма полза от него са  неговите метилови групи, които достигайки до рецепторите на централната нервна система увеличават активността им и водят до производството на подобряващия настроението хормон серотонин, допамин и норепинефрин. (Серотонинът е тъканен хормон, чието действие може да се оприличи на действието на лекарствения препарат „Прозак“.)

 

Повече информация за КОМПЛЕКСНОТО ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ с Биопродукти и Кислородната серия CELLFOOD®, можете да получите на www.biodoctor.org или с  безплатна телефонна консултация на телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“ по-долу. Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

Тел.: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.