Какво трябва да знаем за депресията

Когато лошото настроение се окаже депресия

 

В днешно време почти всеки един  от нас се сблъсква с проблеми в своето ежедневие, било то в професионален или в личен план. След някое травматично преживяване сме склонни да си поплачем, да се ядосаме, да се скараме с близък човек или просто да се почувстваме отпаднали и тъжни. Често обаче в тези случаи прибягваме до  определяне на нашето състояние като „депресия“ или казваме, че сме „депресирани“. При наличие на този вид състояния обаче, не винаги  означава, че сме изпаднали в това, което с медицински термин се нарича „ депресия”. Тя е по-сериозно заболяване, което не отминава бързо след въпросната травма, ами продължава дълго време. Не може все още да се определят точните причини за възникването на депресията, но едно е ясно – те може да са всякакви, а понякога дори и да липсват видими такива. Ако състоянието на лошо настроение, което засяга както душевното ни състояние, така и физическото тяло, продължи повече от няколко седмици и засяга всички аспекти от живота ни, съпровождано понякога дори и със самоубийствени мисли, ако се чувстваме безполезни и незначителни, то тогава става дума за заболяване и трябва да се потърси помощ. Депресията, както всички други заболявания, се лекува и по-голямата част от хората, потърсили помощ или прибягнали до мерки за справяне с нея, се радват на успех.

 

Жените страдат от депресия 2 пъти повече отколкото мъжете

 

За депресията няма нито възраст, нито пол. Тя може да засегне  тийнейджъри, възрастни хора, жени и мъже, а симптомите са едни и същи. Но е факт, че жените страдат 2 пъти повече от депресия, отколкото мъжете. Това може да се дължи на няколко факта. От една страна,  по-нежния пол е по-склонен да споделя чувствата си и  по-често търси помощ от лекар при настъпване на състояние като депресия. Следователно посещаемостта на жените при лекари при наличие на депресия е по-голяма от тази на мъжете, които не винаги са склонни да признаят проблема си и съответно обществото не може да ги включи в класацията.

От друга гледна точка  между женския и мъжкия пол има редица соматични различия. Женските полови хормони- естроген и прогестерон, оказват голямо влияние, а когато нивата на тези хормони се променят при бременност, цикъл, менопауза и раждане, това може да доведе до поява на депресия.

Поради тази причина често по време на менструален цикъл се наблюдава промяна на настроението, а заради завишените нива на прогестерон по време на бременност и след раждане, отново може да се отключи депресивно състояние у майката.Следователно жената е по-склонна към това болестно състояние поради факторите, посочени по-горе, които й влияят, но дали това е съвсем вярна статистика, не може да се определи.

Ако разпознавате себе си в казаното горе, не е късно да потърсите помощ от Мед. Център „БИОДОКТОР“,  където  ще се запознаете с алтернативните методи, които природата предлага и ще Ви бъдат предложени най-добрите варианти за лечение изцяло на база природонаучна медицина. Едни от по-често използваните препарати са CELLFOOD® Sam-e , „Невро“, „Гинко“, „Елеутерококи други, според конкретното състояние. Тяхната правилна дозировка, гарантираща ефекта им, може да  бъде уточнена след консултация или ако случая е по-тежък- след по-задълбочен лекарски преглед. 

За контакти, моля свържете се с нас на следните номера:

 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

Author Info

admin

Show Buttons
Hide Buttons
Моля почкайте...

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ако желаете да получавате информация за промоции, последни новости и съвети в природонаучната медицина можете да оставите Вашия имейл за връзка.