Новини

Причината за косопада може да се крие в червата

косопад

Много жени и мъже се оплакват от косопад. Дерматолозите обикновено не откриват нищо съществено и твърдят, че „им няма нищо“! Използването на всякакъв вид препарати и рецепти за растеж на косата също не стимулира растежа й. Каква би могла да бъде  причината? Ясно е, че нещо не е наред. Ако преди сте имали гъста и обемна коса, то сега тя е наполовина или даже понякога е останала само една четвърт от нейното количество. Причината за това може да е ендогенна, т. е. да се крие вътре в организма.

Връзката между желязото и червата

Голям брой от тези пациенти имат и нещо друго общо помежду си, а именно проблеми с храносмилането. Те обикновено казват, че се чувстват подути, след като ядат богати на глутен храни като хляб, зърнени или бисквити. Много споделят, че се чувстват подути почти през цялото време. Някои имат сърбежи в ушите. Често описват наличие на „мозъчно замъгляване“ или неспособност да мислят толкова ясно, колкото преди. Понякога получават запек или диария.

Тези симптоми може да не изглеждат свързани, но наистина много често са.

Феритинът, под формата на желязо, се съдържа главно в черния дроб, но също и в космените фоликули. Когато тялото е с ниско съдържание на желязо и се нуждае от него за по-важни дейности и производство на елементи в организма (като червените кръвни телца), то ще отнеме желязото от по-малко важни места (като косата и космените фоликули), за да отговори на нуждите си.

 

Но защо по начало имаме недостиг на феритин в тялото?

Често поради хронична инфекция. Бактериите, гъбичките и вирусите използват желязо в жизнените си цикли. Тялото отговаря на това като освобождава хормон, наречен хепцидин, който блокира абсорбцията на желязо в червата. Това е адаптивен механизъм при остра, краткосрочна инфекция. Но ако инфекцията се развие в дългосрочен план, със свръхрастеж на бактерии в тънкото черво или свръхрастеж на чревни гъбички, организмът не само ще изчерпи желязото, но освен това тялото ще започне да абсорбира по-малко желязо поради хепцидина. Това с течение на времето ще доведе до по-нисък феритин.

Ако косопадът се дължи на нисък феритин, а въпросът е защо той е с намалено количество, то много често отговорът се намира в червата Ви.

До голяма степен от значение са храните, които ядем да бъдат богати на желязо, за да снабдяваме организма си.

От огромно значение е и да поддържаме храносмилателната си система и червата здрави.

 Медицински център „БИОДОКТОР“ предлага правилното индивидуално решение за това.   

Серията натурални здравни продукти БИОДОКТОР – серия ПРО  имат благоприятен ефект върху чревната флора. Те са изключително качествени и ефективни, създадени под формата на билков екстракт. В тях в максимална степен са запазени полезните качества на билките, тъй като не се подлагат на термична обработка. При производството им се използват 100% качествени български и билки, добити в екологично чисти райони.

Действат с максимална ефективност, защото се приемат под формата на предварително извлечен екстракт!(Усвояването на екстракта е 70% за разлика от далеч по-ниското усвояване при таблетъчна форма – 20%)

 

  • КОЛИТО“  – стимулира нормалното функциониране на червата.
  • ГАСТРО– благоприятен ефект при стомашни проблеми.
  • ТРАКТОЛАКСиКОТЕШКИ НОКЪТ– които благоприятства за добър метаболизъм и правилна обмяна на веществата.

Повече информация за КОМПЛЕКСНОТО ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ с Биопродукти и Кислородната серия CELLFOOD®, можете да получите на www.biodoctor.org или с  безплатна телефонна консултация на телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“ по-долу. Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

Тел.: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.