10 причинители на АЛЕРГИЯТА

1. Вашата свръхактивна имунна система

Много неща могат да предизвикат алергична реакция. Това се случва, когато защитните сили на тялото ви атакуват нещо, което обикновено е безобидно – като цветен прашец, животинска козина или храна. Реакцията може да варира от лека до досадна, а понякога и животозастрашаваща.

.

2. Полени

Тази алергия се получава от растения като треви, дървета и плевели и може да предизвика сенна хрема или сезонни алергии. При този тип алергия може често да кихате, носът ви да тече много или пък да е постоянно запушен, а очите непрекъснато да ви сърбят и да сълзят

.

3. Животни

Вие обичате домашния си любимец, но ако сте алергични, реагирате на протеините в слюнката му или в мастните жлези на кожата му. Този тип алергия може да се развие в рамките на две години. За щастие все пак има начин да живеете с вашето животно. Направете спалнята си зона без домашни любимци, не слагайте килими по подовете си или пък изберете такива постелки, които могат лесно да се перат.

,

4. Акари от прах

Тези малки буболечки живеят в легла, матраци, тапицерии, килими и завеси. Те се хранят с мъртви клетки от хора и домашни любимци, както и с полени, бактерии и гъбички. Процъфтяват и при наличието на висока влажност. За да намалите проблемите, използвайте хипоалергични възглавници, покривайте леглата и матраците си с чаршафи, а възглавниците обличайте в калъфки и ги перете всяка седмица с гореща вода. Опитайте се да не ползвате в къщата предмети, завеси и килими, които лесно се покриват с прах.

,

5. Ужилвания от насекоми

Те могат да причинят подуване и зачервяване, които могат да продължат седмица или повече. Може да се почувствате уморени, с ниска температура и дискомфорт в стомаха. В някои случаи ухапването от насекоми предизвиква животозастрашаваща реакция, наречена анафилаксия. Ако сте силно алергични, ще ви трябват лекарства, (например „Еpinephrine“) веднага.

,

6. Мухъл, плесен

Мухълите и плесените се нуждаят от влага, за да се развиват. Можете да ги намерите на влажни места като мазета или бани, както и в трева или тор от разлагащи се листа, кора или компост. Тъй като дишането в спорите на мухъла може да предизвика алергична реакция, избягвайте дейности, които биха могли да предизвикат симптомите на алергия, като например събиране на листа в двора. Проветрявайте често влажните зони на вашия дом.

7. Храна

Млякото, яйцата и ядките, както и мидите, са сред най-често срещаните храни, които причиняват алергии. Алергии могат да бъдат получени и от пшеница, соя и риба. Когато ядете нещо, към което сте алергични, за минути може да получите проблеми с дишането, уртикария, повръщане, диария и подуване около устата си. Ако реакцията Ви е тежка, трябва да потърсите незабавно спешна медицинска помощ. Може да се наложи да ви се постави лекарствен препарат в бърза инжекционна форма.

,

8. Латекс

Съдържа се в латексовите ръкавици за еднократна употреба, в презервативи и медицински изделия. Латексът може да предизвика реакция, варираща от сърбеж и зачервяване на кожата до анафилаксия с проблеми с дишането. Симптомите могат да включват обрив или уртикария, дразнене на очите, хрема, сърбеж, кихане и хрипове. Ако сте алергични, носете алармираща медицинска гривна и комплект с бърз медикамент.

9. Лекарства

Пеницилин, аспирин и други лекарства могат да причинят уртикария, сърбеж в очите, задух и подуване на лицето, устата и гърлото.

Най – добре е да не приемате лекарствата, към които сте алергични. Вашият лекар може да ви подскаже и други лекарствени възможности или лечения.

10. Хлебарки

Протеинът в техните изпражнения може да ви причини алергия. Може да е трудно да се отървем от хлебарките, особено при топъл климат или ако живеете в жилищна сграда, където те могат да се движат свободно навсякъде. Поддържайте чиста кухнята си и елиминирайте с препарати против хлебарки. Ремонтирайте всички пукнатини и дупки в подовете, стените и прозорците си, за да предпазите от дома си от хлебарките.

.

.

.

Ако имате Алергичен ринит или Сенна хрема,  можете да се възползвате от последните възможности на Природонаучната медицина и в частност на Лазерната медицина, предлагана от Мед. Център „БИОДОКТОР“: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555. На същите телефони можете да разчитате и на лекарски консултации относно конкретни случаи на пациенти.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация!

 

 

 

Author Info

admin

Show Buttons
Hide Buttons
Моля почкайте...

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ако желаете да получавате информация за промоции, последни новости и съвети в природонаучната медицина можете да оставите Вашия имейл за връзка.