Новини

7 грешки свързани със съня, заради които напълняваме

Хората по целия свят продължават да се борят с епидемията от затлъстяване, а промените в начина на живот, които могат да ограничат теглото, днес са по-важни от всякога. Повечето хора разбират връзката между лошата диета или застоялия начин на живот и наддаването на тегло. Това, което е по-неясно за хората е връзката между сънните навици и нездравословното тегло.

По-долу ще видите седем „грешки“, които биха улеснили качването на нежелани килограми.

  • Храненето късно вечер

Храненето твърде късно вечерта може да повиши нивата на инсулина, а това от своя страна довежда до произвеждане на  по-малко мелатонин от тялото (което може да доведе до лош сън) и по- малко хормон на растежа, стимулиращ клетките на тялото. За да избегнете този проблем, опитайте се да не хапвате нищо през последните 3 часа преди лягане: ще направите на тялото си огромна услуга.

 

  • Излагане на светлина

Излагането на светлина   може да повлияе на освобождаването на мелатонин и хормона на растежа, както и да повиши нивата на кортизол, което е свързано с увеличаване на теглото, особено около корема. За да избегнете това, уверете се, че спите в тъмна стая и държите светещите цифрови устройства настрана.

 

  • Пиенето на течности късно вечер

Въпреки, че не искате да се оставате дехидратирани, пиенето на прекалено много течности нощем също може да бъде проблем, тъй като това увеличава вероятността да се събудите посред нощ, за да отидете до тоалетна. Това може да прекъсне естествените Ви модели на сън, което да Ви изложи на по-голям риск от затлъстяване. За да го избегнете спрете да пиете течности най-малко два часа преди лягане.

 

  • Упражнения късно вечер

Застоялият начин на живот не е здравословен, но упражненията твърде късно вечер също могат да бъдат проблем, тъй като това повишава телесната Ви температура и потиска освобождаването на мелатонин. Това може да доведе и до проблеми със съня поради повишеното освобождаване на хормони като допамин и кортизол, чието производство се стимулира от активността. По-добре е да се избягват тежки и  продължителни упражнения най-малко 3 часа преди лягане.

 

  • Използване на компютър или гледане на телевизия късно вечер

Много хора се опитват да се отпуснат вечер като гледат телевизионни предавания или сърфират в интернет. Макар че това е примамлив начин за декомпресия в края на един дълъг ден, той може също да попречи на добрия сън поради стимулирането на кортизола и допамина. Най-добре е да си отделите известно време за разпускане вечер, което да не включва тези електронни приспособления.

 

  • Прекалено топла спалня

Ако вашата спалня е прекалено топла, това може да причини  лош сън. Без комфортна среда, отделянето на мелатонин и хормони на растежа се нарушава, а това прави по-малко вероятно например тялото Ви да изгаря мазнини докато спите. Уверете се, че спалнята ви е до 21 ˚C за оптимална почивка.

 

  • Тясна, стегната пижама

Носенето на плътно прилепнали дрехи в леглото – било то пижама, сутиен или бельо – е неудобно и може също да повиши телесната температура и да наруши хормоналните Ви модели, като по този начин се нарушава съня Ви. Спането без дрехи или носенето на свободни леки дрехи е добър начин да се избегне това.

За съжаление много от нас злоупотребяват с тези лоши навици ежедневно. А и в повечето случаи е трудно да спазваме всички от горепосочените съвети, което от своя страна води до качване на теглото.

Но има и други алтернативни и ефикасни решения за справяне с излишните килограми!

Ето повече за тях:

CELLFOOD® NATURAL WEIGHT LOSS FORMULA – основна част от всяка една програма за корекция и контрол на телесното тегло.

Тази балансирана, но мощна трикомпонентна НАТУРАЛНА формула комбинира несравнимата система на CELLFOOD® с изгарящата мазнините аминокиселина Л-карнитин и натурално потискащата апетита билка Гарциния Камбоджия. Формулата цялостно благоприятства отстраняването на основната причина за напълняването – нарушената обмяна на веществата, спомагайки за регулацията на метаболитните процеси и повишаването на потенциала на изгаряне на мазнините… дори докато с

пите (мазнините се поддават на разграждане неподозирано мощно през нощните биоцикли).

Медицински център „БИОДОКТОР“ предлага и няколко натурални продукта под формата на екстракт, с мощно спомагателно действие при борбата с отслабването:

 

CELLFOOD®  SAM-e може да реши вашите проблеми със съня само с няколко капки. 

 Препаратът стимулира цялостното подобрение на здравето и качеството на съня. CELLFOOD®  SAM-e,  благоприятства за нормализиране на физиологичните нива на нервната система и нормалното емоционално и психическо здраве. Помага за нормалното действие на различни невротрансмитери и хормони като мелатонин, адреналин, допамин и серотонин, които играят важна роля в настроението, социалните възприятия и правилното протичане на съня. Това от своя страна има пряка връзка с нашето оптимално психическо и емоционално здраве.

Повече информация за КОМПЛЕКСНОТО ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ с Биопродукти и Кислородната серия CELLFOOD®, можете да получите на www.biodoctor.org или с  безплатна телефонна консултация на телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“ по-долу.  Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

Тел.: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.