Термомасаж

ТЕРМОМАСАЖ

Принцип на действие

.

.

УДИВИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ТЕРМОМАСАЖНОТО ЛЕГЛО ВЪРХУ ОРГАНИЗМА:

• Увеличава се производството на червени и бели кръвни телца в организма.
• Увеличава се производството на интерферон в организма. Това е важно за предотвратяване и отстраняване на възпаления.
• Усилва се съкратителната функция на сърдечния мускул, подобрява се кръвообращението, изчезват периферните отоци в долните крайници.Всичко това предотвратява склерозата на артериите.
• Нормализира се производството на хормона мелатонин. Мелатонина предотвратява стрес, рак, заболяванията на сърцето, забавя процеса на стареене, а също така усилва имунитета.
• Намялява се чувствително нивото на депресия, стрес и тревожност.
• Подобрява се работата на храносмилателната система.
• Подобрява се кръвообращението в болните участъци на организма, и се отстраняват вредните вещества; по такъв начин се облекчава болката.
• Оказва положително влияние на ръста и развитието на организма, особено при децата.

Термомасажорния комплекс е усъвършенстван на нивото на съвременните научни технологии и използва следните принципи:

Метода на точковия масаж се състои в прилагане на натиск на точките за акупунктура, които на свой редвъздействат на всички органи на нашия организъм. Въздействието на този тип масаж се осъществява от нефритовите глави на термомасажното легло, като обезпечава организма с допълнителна енергия и ускорява обмяната на веществата, този метод е особено ефективен за профилактика и лечение на различни заболявания, особено в зряла възраст. В резултат на топлинното въздействие на термомасажора протича отпускане на мускулите, в които се стимулира кръвообращението и лимфотока, нормализира се проводимостта на нервите. Едновременно под влиянието на масажа се проявяват и елементи от мануалната терапия. Гръбначния стълб се разтяга, изправя и като следствие се премахва прищипването на нервните окончания, разположени в гръбначния стълб и се нормализират функциите на много органи. Структурата на гръбначния стълб се приспособява към движението на нефритните масажорни глави, което довежда до изправяне и съответстващо „нивелиране” на гръбначния стълб, възстановяване на неговата подвижност, а заедно с това и се регулира функцията на различните системи на организма. В комплекса от лечебни фактори използвани в термомасажора, влиза така също и общ лечебен масаж, който се извършва от термомасажните нефритови глави вградени в двете части на уреда, съответно масажиращи горната част на тялото и краката. Масажа спомага за подобряване на кръвообращението в мускулите, нормализиране на техните функции, стопяване на мастните и холестеролови отлагания, подобряване на нервната проводимост, повишаване на настроението, премахване на умората и отпадналостта, усеща се прилив на сила, отслабват мускулните болки.
Термотерапията представлява въздействие на топлинните инфрачервени вълни на определени участъци от тялото, предизвиквайки активация на процесите на клетъчно и тъкано ниво.
Топлинното въздействие в дадената апаратура се осъществява от нефритените масажни глави. На изток нефрита се счита за символ на дълголетието и здравето и излъчва вълни аналогични на излъчваните от човешкото тяло. Това му свойство подпомага лечението на увредените органи, влияе благотворно на тъканите в организма, очиства го от шлаки и токсини, и оказва подмладяващо действие.
Инфрачервеното излъчване – е ефективен фактор благотворно въздействащ на човешкия организъм. То може да замени лекарствата и да служи като средство за лечение. Инфрачервеното излъчване се явява естествен регулатор на вътрешната среда на организма на молекулярно, клетъчно, тъканно ниво, на ниво функционални системи и на целия организъм. Инфрачервеното излъчване ефективно регулира въглехидратите, белтъчините, мазнините, водно-солевата и минерална обмяна на веществата; клетъчния метаболизъм; регенеративните и други процеси. Спектралните полюси на инфрачервеното излъчване оказват мощно благотворно въздействие не само на биологическите, физикохимичните и физиологични функции на организма, но и на психо-емоционалното състояние на човека, умствените способности и духовния ръст на човека, за това инфрачервената терапия е необходима особено, там където често се подлагат хората на стрес и други неблагоприятни въздействия.

Инфрачервеното излъчване влияе на сложните приспособителни процеси и то оказва:

 – противотуморно действие;

– повишава защитните сили на организма;

– предотвратява стреса и депресивните състояния;

– регулира образуването ендорфина, мелатонина и други биологически активни вещества;

– регулира психо-емоционалното състояние на човека и т.н.

 

Плюсове и минуси

Плюсове:

Термомасажното легло влияе благоприятно при:

-дископатия и дискова херния
– невралгия, неврит, лумбаго, ишиас, парализа,
– остеохондроза на гръбначния стълб
– диабетна полиневропатия
– нерво-вегетативна дистония
– синузити нарушение слуха и др.
– мигрена, хипертоническа болест
– артрити, в това число, ревматични и обменен
– болки и спазми на мускулите
– заболявания на сърцето и кръвоносните съдове
– заболявания на стомашно-чревния тракт
– главоболие, мигрена
– нарушение на слуха
– заболявания на носа, гърлото
– бронхиална астма, бронхит
– безсъние и други разстройства на централната нервна система (неврози), нервно пренапрежение
– ускорено зарастване на рани и травми, натъртвания, счупвания, разнасяне на хематоми
– изгаряния, процеси на образуване на нова кожа; аденома, простатит
– наднормено тегло (затлъстяване), целулит и др.
– много добро повлияване при депресия и стрес

 

Минуси:

Термомасажното легло не е подходящо при:

– импланти в гръбначния стълб
– онкологични заболявания
– остри възпалителни заболявания придружени от висока температура
– декомпенсация на сърдечносъдовата система
– хипертонична болест 3 степен
– тежко увреждане и разстройство на зрението
– някои видове дерматити
– гнойни заболявания на кожата
– бременност
– заболявания на кръвта
– левкози
– изкуствени органи, кардиостимулатори
– остеопороза

 

Топлинното въздействие  в дадената апаратура се осъществява от нефритовите масажни глави.

Какво представляма минералът НЕФРИТ?

Нефрит – в превод от испански означава „кръстен камък“, а от гръцки „нефрос“ – „бъбрек“. Този камък притежава удивителен вискозитет, много дълго задържа топлината и излъчва ДВИЧЛ. За това в древността са го нагрявали и използвали като грейка за бъбреците. В състава на нефрита влизат калциев, магнезиев и железен силикати с много малки впръскани анфиболи.

От дълбоки времена нефритътсе е считал първо средство за лекуване на различни заболявания. Камъкът са носели на тялото за лечение и профилактика на абсолютно всички недъзи. В различни медицински книги, издадени на Изток, нефритът е описан като камък, лекуващ поразени органи и способстващ извеждането на шлаките от организма, благотворно влияещ на тъканите. В Китай успешно са лекували много болести с помощта на нефритенпрах. Авицена е лекувал с нефрит стомашно-чревния тракт. Пластинки от този материал са поставяни на болните места за намаляване болките при натъртвания, разтягане, ревматизъм. Те са способни да лекуват възпалителни процеси в организма, да излекуват от болки опорно-двигателния апарат с изразен болезнен синдром.В много страни по света, сфери от нефрит и досега се използват за масаж на тялото и лицето.Нефритът притежава способността да изглажда кожата на лицето, затова козметиките отдавна, завършвайки масажа, са поставяли на лицето на красавиците нефритови пластинки.Масажът с камъни се провежда в зоните около ставните тъкани и надолу по гръбначния стълб. Той прекрасно действа за профилактика на обостряни хронични заболявания. За здравите хора масажът е ефективен за подмладяване, повишаване на общия тонус и жизнен потенциал. Този камък се явява отлично средство срещу главоболие, световъртеж, атеросклероза, инсулти и очни заболявания.Той премахва зъбната болка, бъбречната колика, нормализира сърдечно-съдовата дейност, работата на пикочо-половатасистема.Нефритът прекрасно се справя с нервни заболявания, притежава успокояващи свойства, извежда от депресии. Той способства възстановяването на кръвообращението и костния мозък.Камъкът е идеалния заместител на топли и подгряващи компреси.Нефритът способства за усилване на регенерацията, а това значи подмладяване на организма, продължавайки човешкия живот.Някога в Китай той се е ценил повече от златото.

 

Структурата на гръбначния стълб се приспособява към движението на нефритните масажорни глави, което довежда до изправяне и съответстващо „нивелиране” на гръбначния стълб, възстановяване на неговата подвижност, а заедно с това и се регулира функцията на различните системи на организма.

В комплекса от лечебни фактори, използвани в термомасажора, влиза така също и общ лечебен масаж, който се извършва от термомасажните нефритови глави вградени в двете части на уреда, съответно масажиращи горната част на тялото и краката.

Масажътспомага за подобряване на кръвообращението в мускулите, нормализиране на техните функции, стопяване на мастните и холестеролови отлагания, подобряване на нервната проводимост, повишаване на настроението, премахване на умората и отпадналостта, усеща се прилив на сила, отслабват мускулните болки.

 

Методите на въздействие върху организма, използвани в оборудването не противоречат и не се противопоставят натрадиционната медицина, но я допълват. Това са известните в продължение на стотици години масаж, точков масаж (на принципа „натиск на пръстите“), мануална терапия или корекция на гръбначния стълб, точково нагаряне на биологично активните точки в човешкото тяло при температура до 70°С.

Особеностите са в комбинирането и комплексната употреба на тези методи с използването на най-новите технологии. При това човешкия организъм не претърпява намеса, извън естествените процеси, протичащи в него. Оборудването не се явява лечебно за някакви конкретни заболявания. То създава необходимите условия за това, човешкият организъм като единна система сам да се възстановява, използвайки всички свои вътрешни възможности и ресурси. Използва се също така за профилактика и предупреждение за появата на различни заболявания, както при възрастните, така и при децата.

Бог е заложил в човешкия организъм способността да се справя с всяко заболяване самостоятелно. Комплексното въздействие на оборудването само стимулира животоспособността на всички системи на човешкия организъм, в това число сърдечно-съдовата, нервната, храносмилателната, отделителната, опорно-двигателната, имунната и др. за самовъзстановяване. С това може да се обясни чудотворното излекуване при тези, които ползват оборудването.