Без категория, Новини

Знаете ли всички факти за контрацептивите и рака на гърдата?

Контрацептивите, приемани орално, са една от най-широко използваните форми  за предпазване от бременност в световен мащаб. Всъщност, една статия, публикувана преди повече от 20 години в популярното списание „Икономист“, нарече хапчето “едно от изобретенията,  които определят 20-ти век“. Приблизително 15% от американските жени на възраст между 15 и 44 години използват някаква форма на контрацептив.

Няма съмнение, че пероралните контрацептиви са удобни за употреба и могат да помогнат за предотвратяване на бременност. Но според Световната здравна организация те също са известен канцероген, който е свързан с рака на гърдата.

Безброй изследвания досега са направили връзката между противозачатъчните, които използваме ежедневно, и риска от рак на маточната шийка, черния дроб и най-вече  рак на гърдата. Причината за такава директна връзка е, че синтетичните контрацептиви се основават на стимулиране на естрогенa. Видовете естроген действат като „митогени“, което означава, че стимулират увеличаването на тъканта,  действайки  като  катализатор за митоза  (клетъчно делене. В допълнение, някои от метаболитите, намиращи се в естрогена, могат да доведат до увреждане на ДНК-то и до възникване на рак.

Други проучвания са установили, че синтетичният контрацептив, съдържащ прогестин, след четири години продължителна употреба може да увеличи риска от рак на гърдата между 8 и 30%. В допълнение към познатите връзки на хапчетата с рака на гърдата, съществуват и други рискове за здравето на тези, които използват синтетични контрацептиви. Ето само няколко:

  • Загуба на костна минерална плътност
  • Изследване от 2010 г. установява, че хапчетата за контрол на раждаемостта могат да повлияят на невропластиката на мозъка на жената, което води до промени в когнитивната активност от по-висок порядък.
  • Според Финландско проучване от 2006 г., бременните жени, които са приемали противозачатъчни поне една година преди да забременеят, са родили бебета, които са по-податливи на алергии;
  • Дългосрочната употреба на орални контрацептиви може да доведе до други симптоми като кръвни съсиреци, инсулт, мигрена, повишаване на теглото, повишена честота на кандида, промени в настроението, сексуална дисфункция и нередовно менструално кървене.

 

 

Да намалим притока на токсини в тялото си, за да предотвратим рака

Изложени сме на толкова много токсини от съвременния свят и все по-голям брой ксено-естрогени, химични вещества, които могат да имитират агресивни форми на естроген в организма. Ако искате да предотвратите появата на рак, приемането на хормонални хапчета за контрол на раждаемостта няма да бъде най-добрият избор.

Но има и алтернативни  начини да останете защитени от приток на токсини, рак на гърдата или друг вид рак
В Медицински център БИОДОКТОРще намерите уникалните хранителни добавки на американската кислородна серия CELLFOOD®, която използва патентованата технология на световно известният Everett Storey за „разцепване“ на водната молекула, което осигурява мощен поток от био активен кислород плюс 129 нутриента и то директно в клетката.

 

Ниското кислородно съдържание на клетъчно ниво води до бързо натрупване на токсини и метаболитни отрови, които създават условия за развитие на всякакви типове патогенни реакции и отклонения, нарастване броя на бактерии и вируси, както и редица тежки вторични реакции, водещи в крайна сметка до изключително сериозни заболявания и отново подчертано най-вече рак. Именно затова приложението на прицелна кислородна терапия има забележителен лечебен ефект! Особено ценен е ефектът й срещу туморни заболявания.

Едно от наистина най-добрите и достъпни до всеки пациент предложение са препаратите от серията CELLFOOD®.

Това са единствените изцяло природни средства, създадени на толкова високо призната научна доказателствена основа, отличена с Нобелова награда за Медицина и Физиология.

За токсините в тялото в частност се грижи CELLFOOD® SAM-e, чието действие повишава нивата на GSH, който основно е причината за отстраняването на опасните токсини от организма. Тъй като черният дроб е в непрекъсната борба с токсините, адекватното количество на глутатион е жизнено важно за оцеляването. Големи проблеми се получават когато черния дроб е “залят” с голямо количество токсини и не може да произвежда достатъчно количество глутатион. Не малка роля за отстраняването на тази тежест се поема от “САМИ”, който е необходим компонент при синтезата на глутатион. Приемането на CELLFOOD® SAM-e ще поддържа вашия черен дроб защитен от вредните токсини, без опасност от тяхното натрупване.

От друга страна, комбинацията на CELLFOOD®  с  биопродуктите от „БИОДОКТОР- серия ПРО“ е изключително ефективна, защото препаратите са поднесени под формата на билков екстракт и не се подлагат на термична обработка.

Те действат в максимална степен, защото се приемат под формата на предварително извлечен екстракт!

Препаратите, подходящи за дамите, които искат да поддържат здравето на матката и млечните  си жлези, са:

МАСТО с благоприятен ефект върху млечните жлези.

ЕЛЕУТЕРОКОК –  влияе благоприятно за плавно преодоляване на нервно-психически натоварвания, невро-ендокринен дисбаланс и  е особено ценен за т.нар. невро-ендокринна ос – командната връзка на Централна нервна система с изпълнителните ендокринни жлези(включително млечни)

 „МИОМО – с благоприятен ефект върху матката

ФЕМИНО – с благоприятен ефект върху женската полова система

Повече информация за КОМПЛЕКСНОТО ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ с Биопродукти и Кислородната серия CELLFOOD®, можете да получите на www.biodoctor.org или с  безплатна телефонна консултация на телефоните на  Медицински Център „БИОДОКТОР“ по-долу. Ако вашият случай е по-сериозен можете да заявите медицински преглед при Д-р Стефанов, който да определи точно Вашата диагноза, а оттам и най-подходящите като ефективност медикаменти и точната им  дозировка според вашето състояние.

Тел.: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.