Новини

Извънредно за рака – слабите му места

Препотвърдено от нобеловите лауреати за медицина за 2019

Откритието как клетките реагират нa кислорода спечели Нобел за медицина за 2019 година.

Нобеловата награда за медицина за 2019 година бе спечелена от трима учени – британеца Питър Ратклиф („Франсис Крик“) и американците Уилям Каелин („Харвард“), и Грег Семенца („Джон Хопкинс“), които откриват как клетките в човешкото тяло възприемат промените на нивата на кислорода и как реагират в опита си да се приспособят, особено когато нивата на кислород спадат.

Шведската академия на науките обяви, че техните „елегантни“ открития водят до откриване на нови терапии срещу анемия и дори рак. „Фундаменталното значение на кислорода е ясно от векове, но не се знаеше как клетките се адаптират към промените в нивата на кислорода„, се казва в официалното съобщение на академията. Клетките използват именно кислород, за да преобразуват храната в енергия.

Разбирането на ролята на кислородните способности на организма води до идеи за нови терапии, особено нужни срещу съвременния бич на развитото ни общество – рака.

Как практически това ни помага в борбата с рака

Първите научни доказатества за връзката на туморните заболявания и кислородното насищане в клетките беше научно установена от друг гениален учен – Д-р Ото Варбург – също лауреат на  Нобелова награда за медицина и физиология.

Д-р Варбург отбелязва:

   Първата причина за рак се крие в смяната на нормалното кислородно дишане на клетките с анаеробно (некислородно) дишане“. 

    „Ракът е защитен механизъм на клетки в човешкото тяло, които са принудени да оцелеят в кисела среда, без кислород!

Нормални клетки с намалено кислородно насищане под 35% могат да дегенерират в ракови само за два дни“ – допълва той.

Водещите световни експерти заключават, че именно липсата на кислород в клетките и тъканите е свързана с по-голямата част от тежките здравни проблеми и заболявания.

Ниското кислородно съдържание на клетъчно ниво води до бързо натрупване на изключително опасните свободни радикали, токсини и метаболитни отрови, които създават условия за развитие на различни типове силни патогенни реакции и отклонения, нарастване броя на бактерии и вируси и т. н. Това от своя страна предизвиква редица отново силни вече вторични реакции, водещи в крайна сметка до изключително тежки комплексни заболявания, от които най-сериозното е рак. По-подробна информация можете да намерите тук.

Ракът от физична гледна точка е окисление на тялото. Енергийна аномалия. Нашето тяло е като батерия – в него протичат окислително-редукционни процеси. Ако го оставим само на окислителните процеси, батерията на живота се изхабява и идва краят на жизненият цикъл. Необходима е редукция, презареждане!

Именно затова приложението на ПРИЦЕЛНА КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЯ (на ниво конкретни увредени клетки) има толкова важно значение и наистина важен благоприятстващ ефект в борбата с туморите.

Какви практически мерки имат благоприятно въздействие

Ефективни и достъпни в тази насока са препаратите на американската компания Nu Science corp. серията CELLFOOD®. Създадени са на базата на Деутериум – “тежка вода” (принципът на водородната бомба).

Nu Science corp. е единствената компания със сериозни разработки на базата на Деутериум , но не за военни, а за хуманни цели.

CELLFOOD® е кислороден продукт номер едно в света!

Той се базира на патентованата технология за „разцепване“ на водната молекула, което осигурява мощен поток от биоактивен кислород  плюс 129 нутриента и то  директно на клетъчно ниво

   CELLFOOD®  генерира Нативен (новосъздаден) кислород и то само прицелно – в клетки, увредени от силното присъствие на свободни радикали. 

Препаратите от серията действат в посока нормализиране на физиологията и връщане функциите на организма в естествените му, а не канцерогенни нива.

Забавят силно процесите на дегенерация и стареене, укрепват имунитета, придават мощ на функциите и концентрацията на мозъка – особено важно при непрекъснати стресови ситуации, водещи лесно до сериозен дисбаланс и последващ срив на всякакво органно ниво.

При тяхното производство допълнително е използвана уникална висша технология, позната като Фотоакустичен резонанс (ФАР). При тази патентована лазерна технология се изменя и регулира пространствената структура на всеки отделен нутриент така, че той значително по-лесно да се абсорбира и асимилира от клетъчните рецептори. А това допринася за неговото в пъти по-успешно усвояване и отново в пъти по-висок ефект.

Това са средства, почиващи на строга научна основа, касаеща повишаване на така важното парциално налягане на кислорода и алкализиране на клетъчната среда.

Неслучайно CELLFOOD® (NU SCIENCE CORP.) бе отличен с Приз на Клуба на изобретателите на престижния „International Hall of Fame“, Atlanta, USA.

Повече информация за Кислородната серия CELLFOOD®, както и за изследването за нива на свободни радикали FRP (FRC),  свързано с определяне на правилната индивидуална доза на прием, можете да получите на сайта www.biodoctor.org или на телефоните на Медицински център „БИОДОКТОР“:   02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

Ролята на правилното хранене.

Без помощта на микроорганизми и дрожди всяка храна се окислява. Окислява се например месото, плътта на всеки организъм.

Знаете ли например, че почти всички храни в супермаркета са окислени?  Полезни храни с редукционни (антиокислителни) свойства няма, тъй като те са биологично активни и не подлежат на стандартизиране и промишлено съхранение.  

 Ето една полезна статия по въпроса – „КАК  РАКЪТ СЕ ПРИЧИНЯВА ОТ ПРИЕМА НА КИСЕЛИННИ ХРАНИ“  – натиснете тук

Ролята на стреса

Задължително трябва да подчертаем водещата роля и на ежедневния стрес, на който сме подложени. Той предизвиква твърде сериозен дисбаланс във функционирането на организма и поредица от несъвършенства в имунните му функции.

  Да, важен е начинът на хранене, но и на живот. Трябва да се изследват детайлно лошите емоционални и социални навици и взаимоотношения.

Противодействаме на рака с позитивно мислене, което е функция например на осъзнаването преходността на живота, липсата на сериозен смисъл  например в трупането на имоти, банкноти, колекционирането на вещи и т.н.

Много хора по-бързо се поправят когато сменят пренатоварващата ги работа, скъсат връзка с неподходящ човек или отстранят от себе си фалшивите приятели.

Околна среда. 

За никого не е тайна замърсеността на въздуха (особено в големите градове), на почвата и водите.  Причинителите са многобройни и трябва да се изясняват за всяко конкретно местообитание.

Това е един постоянен тежък фактор, причиняващ образуване на високи нива на свободни радикали. Затова е необходимо тяхното задължително изследване. По-подробна информация можете да намерите тук.

Наследственост и слабост на определен вид гени, които са предпоставка за несъвършенства в правилната функция на определени органи и системи.

Комбиниране на няколко патогенни фактора, които съвместно мултиплицират един особено силен общ патогенен ефект.

На прага на 2020 година – ракът е победим

Особено важно е да се направи сериозен цялостен анализ на всеки конкретен пациент, който да установи индивидуалните причинно-следствени връзки, довели до това състояние, и който да определи и ответното комплексно отново индивидуално (а не генерално) терапевтично поведение.
Той трябва да включва освен по-познатите стандартизирани изследвания от официалната медицина, така и задълбочени изследвания с неконвенционални (алтернативни) методи на анализ, разкриващи всички страни на причинно-следствените патологични връзки на конкретния човешки организъм.

Особено важни са назначенията за прием на медикаменти, както и на хранителни добавки, подпомагащи алкализирането на организма и най-вече средства, повишаващи кислородното насищане на ниво клетка.

Повече информация за   Кислородната серия CELLFOOD®, както и за изследването за нива на свободни радикали FRP (FRC),  свързано с определяне на правилната индивидуална доза на прием, можете да получите на сайта www.biodoctor.org или на телефоните на Медицински център „БИОДОКТОР“:   02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

На същите телефони се записват и часове за лекарски преглед.

Медицински център „БИОДОКТОР“ е Център за Неконвенционални (Алтернативни) методи  за благоприятно въздействие върху човешкото здраве. В центъра се използват и прилагат всички методи както на официалната медицина, така и висококвалифицирано комплексно биологично лечение посредством природонаучни алтернативни методи за благоприятно въздействие върху човешкото здраве.

Статията е изготвена по материали от международни проучвания.