Новини

Извънредно: Пробив в борбата с рака

Актуални новини ноември 2018

 

     Ракът никога не почива – нито онези, които са посветили живота си за да открият нови начини за борба с това смъртоносно заболяване.

      В тази насока разглеждаме отново:

  1. Причините за неговата поява;
  2. Основните спешни мерки за бързата им корекция;
  3. Някои от най-обещаващите проучвания в борбата с рака от последните месеци на настоящата 2018 година.

 

1. Причини за преобразуване на нормалните клетки в ракови.

                 Нормални клетки       Ракови клетки

    За да установим логиката за правилната посока на въздействие и търсените положителни резултати трябва да започнем наистина точно от причините.

 

       КИСЛОРОД

  „Първата причина за рак се крие в смяната на нормалното кислородно дишане на клетките с анаеробно (некислородно) дишане“отбелязва  Д-р Ото Варбург – лауреат на Нобелова награда за медицина и физиология.

   

 „Ракът е защитен механизъм на клетки в човешкото тяло, които са принудени да оцелеят в кисела среда, без кислород!

  Нормални клетки с намалено кислородно насищане под 35% могат да дегенерират в ракови само за два дни“ – допълва той.

 Водещите световни експерти заключават, че именно липсата на кислород в клетките и тъканите е свързана с по-голямата част от тежките здравни проблеми и заболявания.

  Ниското кислородно съдържимо на клетъчно ниво води до бързо натрупване на изключително опасните свободни радикали, токсини и метаболитни отрови, които създават условия за развитие на различни типове силни патогенни реакции и отклонения, нарастване броя на бактерии и вируси и т. н. Това от своя страна предизвиква редица отново силни вече вторични реакции, водещи в крайна сметка до изключително тежки комплексни заболявания, от които най-сериозното е рак.

   Ракът реално от физична гледна точка е окисление на тялото. Енергийна аномалия. Нашето тяло е като батерия – в него протичат окислително-редукционни процеси. Ако го оставим само на окислителните процеси, батерията на живота се изхабява и идва края на жизненият цикъл.
   Необходима е редукция, презареждане!

   Именно затова приложението на ПРИЦЕЛНА КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЯ (на ниво конкретни увредени клетки) има толкова важно значение! За приложението  й ще говорим по-надолу.

 

     Хранене.

     Знаете ли например, че почти всички храни в супермаркета са окислени?

   Полезни храни с редукционни (антиокислителни) свойства няма, тъй като те са биологично активни и не подлежат на стандартизиране и промишлено съхранение.    Без помощта на микроорганизми и дрожди всяка храна се окислява. Окислява се например  месото, плътта на всеки организъм. 

    Само по себе си месото не е вредно, ако е прясно. Но само няколко часа след това то се окислява от кислорода и от UV лъчите на Слънцето. Бялото месо на рибите се окислява по-бавно.

   Особено склонни към окисление са мазнините и то не само животинските, но и растителните. Изведени  извън източника си на живот, те се окисляват. 

     Зехтинът извън прясната или ферментирала маслина е окислен, същото е със слънчогледовото олио, с таханите, с кравето масло.

     Повече подробности  по темата можете да намерите в абзаца „Основни насоки“ по-надолу.

 

     Стрес. Задължително трябва да поставим на водещо място и ежедневния стрес, на който сме подложени. Той води до твърде сериозен дисбаланс във функционирането на организма и поредица от несъвършенства в имунните му функции.

     Околна среда. За никого не е тайна замърсеността на въздуха (особено в големите градове), на почвата и водите.   Причинителите са многобройни и трябва да се изясняват за всяко конкретно местообитание.

   Това е един постоянен тежък фактор, причиняващ образуване на високи нива на свободни радикали. Затова е необходимо тяхното задължително изследване. По-подробна информация можете да намерите тук.

                               

     Наследственост и слабост на определен вид гени, които са предпоставка за несъвършенства в правилната функция на определени органи и системи.

   Комбиниране на няколко патогенни фактора, които съвместно мултиплицират един особено силен общ патогенен ефект.

 

2. Ракът не винаги е непобедим! Основни насоки.

   Особено важно е да се направи сериозен цялостен анализ на всеки конкретен пациент, който да установи индивидуалните причинно-следствени връзки, довели до това състояние, и който да определи и ответното комплексно терапевтично поведение.
   Той трябва да включва освен по-стандартни изследвания от официалната ни медицина, така и задълбочени изследвания с неконвенционални (алтернативни) методи на анализ, разкриващи всички страни на причинно-следствените патологични връзки в човешкия организъм.

      Храненето е основен елемент за доброто здраве. Повече информация може да получите от  статията:

 „КАК  РАКЪТ СЕ ПРИЧИНЯВА ОТ ПРИЕМА НА КИСЕЛИННИ ХРАНИ“  – натиснете тук

   Важен е начина на хранене, но и на живот. Трябва да се изследват детайлно лошите емоционални и социални навици и взаимоотношения.

 

    Рак се поправя с позитивно мислене, което е функция например на осъзнаването преходността на живота, липсата на смисъл  в трупането на имоти, банкноти,  колекционирането на вещи и т.н.

   Много хора по-бързо се поправят когато сменят пренатоварващата ги работа, скъсат връзка с неподходящ човек или отстранят от себе си фалшивите приятели.

    Особено важни са някои конкретни назначения за прием на медикаменти, както и на хранителни добавки, подпомагащи алкализирането на организма и най-вече средства, повишаващи кислородното насищане на ниво клетка.

   Прицелното приложение на кислородни средства е от първостепенно значение и има наистина важен благоприятстващ ефект в борбата с туморите.

 


    Ефективни и достъпни в тази насока са препаратите на американската компания Nu Science corp. – серията CELLFOOD®. Създадени са на базата на Деутериум – “тежка вода” (принципа на водородната бомба). 

    Nu Science corp. е единствената компания със сериозни разработки на базата на Деутериум , но не за военни, а за хуманни цели.

     CELLFOOD® е кислороден продукт номер едно в света!

 

   Той се базира на патентованата технология за „разцепване“ на водната молекула, което осигурява мощен поток от биоактивен кислород плюс 129 нутриента и то  директно на клетъчно ниво

 

   CELLFOOD®  генерира Нативен (Новосъздаден) кислород  и то само прицелно – в увредени (от силното присъствие на свободни радикали) клетки. 

   Препаратите от серията действат в посока нормализиране на физиологията и връщане функциите на организма в естествените му, а не канцерогенни нива. Забавят силно процесите на дегенерация и стареене, укрепват имунитета, придават мощ на функциите и концентрацията на мозъка – особено важно при непрекъснати стресови ситуации, водещи лесно до сериозен дисбаланс и последващ срив на всякакво органно ниво.
   При тяхното производство допълнително е използвана модерната уникална висша технология, позната като ФотоАкустичен Резонанс (ФАР). При тази патентована лазерна технология се изменя и регулира пространствената структура на всеки отделен нутриент така, че той значително по-лесно да се абсорбира и асимилира от клетъчните рецептори. А това допринася за неговото в пъти по-голямо усвояване и отново в пъти по-висок ефект.

    Да подчертаем отново: Това са средства, почиващи на строга научна основа, касаеща повишаване на така важното парциално налягане на кислорода и алкализиране на клетъчната среда.

     Неслучайно CELLFOOD® (NU SCIENCE CORP.) бе отличен с Приз на Клуба на изобретателите на престижния „International Hall of Fame“, Atlanta, USA.

     Повече информация за   Кислородната серия CELLFOOD®, както и за изследването за нива на свободни радикали FRP (FRC),  свързано с определяне на правилната индивидуална доза на прием, можете да получите на сайта www.biodoctor.org или на телефоните на Медицински център „БИОДОКТОР“:   02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

      На същите телефони се записват и часове за лекарски преглед.

   Медицински център „БИОДОКТОР“ е Център за Неконвенционални (Алтернативни) методи  за благоприятно въздействие върху човешкото здраве. В центъра се използват и прилагат всички методи както на официалната медицина, така и висококвалифицирано комплексно биологично лечение посредством природонаучни алтернативни методи за благоприятно въздействие върху човешкото здраве.

 

3. Последни обещаващи медицински проучвания

Актуализация на рака  

  Изследвания – Ноември 2018 г.   

 

 

  Много изследвания за нови терапии срещу рак се фокусират върху клетъчните механизми, които играят роля при образуването и прогресията на ракови клетки, и как те могат да бъдат манипулирани по начин, който в крайна сметка да е от полза за пациента.

 

 

    Ето и заглавията на последните проучвания от последните месеци:  

  • Автофагия и рак
  • Wnt протеини и цитонеми
  • „Приспиване“ на рака
  • Генни молекули Sprouty 1 и Sprouty 2
  • Подобрители на РНК (ЕРНК)
  • Как да накараме рака да се самоунищожи
  • Защо слоновете са по-малко податливи на рак? 

  Има включено и проучване, което изследва как метастазните ракови клетки биват създавани и как да бъдат унищожени.

  Остава горещо да си пожелаем бързото им въдворяване в практиката под формата на издържани медицински модели на терапия!

  Подробна информация за всяко конкретно проучване можете да прочетете тук.

 

     ИМУНОЛОГИЯ

    Дали наистина в имунотерапията е бъдещето?

   Най-известният онколог във Франция, проф. Давид Хаят, е бивш началник на отделението по онкология на болницата “Питие-Салпетриер” в Париж. В книгата си “Повече няма да се страхувате от рака” (“L’Enquête vérité: Vous n’aurez plus peur du cancer”), която бе издадена във Франция на 19 септември, той хвърля светлина върху злото на века, смятано за непобедимо. 62-годишният лекар анализира причините, които благоприятстват неговото възникване, сред които е стресът.

    Ето откъс от книгата му публикуван във вестник“Фигаро”:

   „Един от проблемите, с които ще се сблъска раковата клетка, е да се изплъзне на всички системи, които осигуряват защитата на организма и на първо място на имунната система. Въпреки че думата е позната, много от нас не знаят на какво точно отговаря. Най-основно, това е система, чиято единствена цел е да защитава индивида от всичко, което му е чуждо, на първо място от всички видове инфекции, които го заплашват. Трябва да знаем, че живеем в постоянно състояние на инфекциозна обсада и имунната ни система е нашият щит! 

   На първо място, лимфоцитите, които повечето от нас наричат бели кръвни телца, макар че в действителност лимфоцитите представляват само 30 40 % от белите кръвни телца. Според техния тип, тези лимфоцити или могат да атакуват пряко всичко, което не е разпознато като принадлежащо на индивида, или да произведат срещу тези заплахи нещо като ракети със страшна ефективност – т.нар. антитела

   Дълго време, и все още допреди пет-шест години, не се разбираше защо нашият имунитет, представляван от макрофаги, лимфоцити и т. н. не успява да елиминира злокачествените туморни клетки. На микроскопа, при наблюдението на тумор, се виждаха добре стотици макрофаги и бели кръвни частици около раковите клетки, но, странно, тези клетки от имунната ни система изглеждаха заспали, неспособни да контраатакуват. След това един ден се разбра защо!

 

    Колкото и невероятно да изглежда това, когато раковите клетки разберат, че са открити и атакувани, те отделят около себе си вещество, способно да приспи белите кръвни телца, нещо като мощно приспивателно, което причинява бездействието на всички лимфоцити. Това приспивателно, наречено PDL1, е доста изумително, защото приспива само клетките, които имат на повърхността си специфичен рецептор, наречен PD1. Така, когато PDL1 се свърже с нейния специфичен рецептор, PD1, клетката веднага заспива.

 Ето това е най-необичайното в тази история! Сякаш раковите клетки знаят, че лимфоцитите, които се приближават, за да ги убият, притежават този рецептор и следователно са чувствителни към приспивателния ефект, който PDL1 ще предизвика! Между другото, след откриването на това явление, се започна по-сериозната разработка на нов начин на борба срещу рака: имунотерапията. Тя се състои в предписването на болните на противоотрови на това приспивателно (анти-PDL1 или анти-PD1), които обездвижват раковите клетки, поради което те не могат да приспят белите кръвни телца.

   Пълната статия на „Фигаро“ можете да прочетете тук.

 

   Нобелова награда 2018 година 

  Именно в сферата на имунологичните разработки срещу рака бе присъдена и тазгодишната Нобелова награда за Медицина и Физиология.

 

    Получиха я съвместно Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо  за тяхното откритие на „Ракова терапия чрез инхибиране на отрицателна имунна регулация“

    Те показаха две различните стратегии за инхибиране на спирачките върху имунната система, които биха могли да бъдат използвани в лечението на рака.

    „Това е изцяло нов принцип за лечение на ракови заболявания и се определя като пробив в борбата ни срещу рака“, заявиха от Кралския Каролински Медицински Институт. 

  Алисън изследва известен протеин, който „функционира като спирачка върху имунната система“, обяснява сайтът Nobelprize.org. Той осъзнава потенциала на премахването на тази спирачка, за да бъдат освободени имунните клетки и да атакуват туморите.

  Тасуку Хонджо открива паралелно протеин на имунните клетки и след като изследва внимателно функцията му, разкрива, че той също действа като спирачка, но с различен механизъм.

 

   БИОДОКТОР :  Статията е изготвена по материали от международни проучвания.

 

   Медицински център „БИОДОКТОР“ е Център за Неконвенционални (Алтернативни) методи  за благоприятно въздействие върху човешкото здраве. В центъра се използват и прилагат всички методи както на официалната медицина, така и висококвалифицирано комплексно биологично лечение посредством природонаучни алтернативни методи за благоприятно въздействие върху човешкото здраве.

  Повече информация за Кислородната серия CELLFOOD®, както и за изследването за нива на свободни радикали FRP (FRC),  свързано с определяне на правилната индивидуална доза на прием, можете да получите на сайта  www.biodoctor.org  или на телефоните на Медицински център „БИОДОКТОР“:   02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555.

   На същите телефони се записват и часове за лекарски преглед.